O virusu H1N1

Činjenice o svinjskoj gripi, cjepivu protiv nje i još nekim stvarima


You are not connected. Please login or register

Univerzalno pismo

Go down  Message [Page 1 of 1]

1Univerzalno pismo Empty Univerzalno pismo on Fri Aug 21, 2009 5:09 am

Somebody


Admin
Razmislite dobro hoćete li se cijepiti protiv "svinjske gripe" jer:

1. Svinjska gripa je relativno bezazlena bolest , u odnosu na običnu sezonsku gripu od koje godišnje umire preko 200.000 ljudi diljem svijeta. Vladimir Draženović, virolog iz Nacionalnog centra za influencu, kazao je da je smrtnost od svinjske gripe 0.09%, a prema medijskim člancima, u kojima se navode podaci o broju umrlih i broju zaraženih, može se izračunati stopa smrtnosti od samo 0.04%. Kako se u Hrvatskoj očekuje oko 450 000 oboljelih, tako se prema postotku smrtnosti od 0.09% može očekivati samo 405 smrtnih slučajeva.

2. Britanska Agencija za zaštitu zdravlja (HPA) upozorila je liječnike da cjepivo protiv virusa H1N1 može biti smrtonosno, podsjetivši na slučajeve iz 1976 godine. Ono što dodatno povećava zabrinutost je činjenica da novo cjepivo nije dovoljno testirano, pa se ne znaju sve posljedice, posebno na dječji organizam i trudnice. Institut medicine je upozorio da se dojenčadi, djeci i trudnicama ne bi trebao biti ubrizgavan thimerosal, međutim većina cjepiva protiv gripe i dalje sadrži 25 mikrograma thimerosala. Nasuprot sumnjivim cjepivima, postoji dokazana prirodna zaštita protiv gripe, a to je svakodnevno uzimanje vitamina D, što je preporučeno i od svjetske zdravstvene organizacije.

3. U Republici Njemačkoj se 93% doktora izjasnilo protiv masovnog cijepljenja. U anketi širokog pojasa, koju je proveo najpoznatiji njemački tabloid "Bild", čak 63% Nijemaca se ne želi cijepiti.

4. Također i doktori, te nadležne službe diljem Hrvatske upozoravaju na to, da masovno cijepljenje nije potrebno, te da se u čitavoj stvari dosta pretjeruje. I sam ministar zdravstva, Darko Milinović, otvoreno je izjavio da se neće cijepiti protiv svinjske gripe. Unatoč tome što smatraju da masovno cijepljenje nije potrebno, naručeno je 1.5 milijuna cjepiva.

5. Zanimljivo je i to što su se farmaceutske kompanije zaštitile pred zakonom od tužbi koje bi mogle biti podignute zbog mogućih smrtnih slučajeva uzrokovanih cjepivima. Oslobođeni su od odgovornosti.


RAZMISLITE JAKO DOBRO, JER RADI SE O ZDRAVLJU VAS I VAŠE DJECE.


Potvrde svega gore navedenog, kao i još mnogo zanimljivih linkova, razmišljanja i podataka o ovoj temi, možete pronaći na slijedećim internet adresama:

http://h1n1info.wordpress.com
http://h1n1.catsboard.com
https://www.facebook.com/home.php?#/group.php?gid=130174567462&ref=ts

Ako smatrate da smo u pravu, registrirajte se i pomozite nam u daljnjem procesu informiranja ljudi, s ciljem provjerene i transparentne informacije, te zaštite ljudskih prava i sloboda građana RH.


JER ISTINA MORA BITI DOSTUPNA SVIMA.

Skupina promišljenih i zabrinutih građana

"Nikada nemojte sumnjati u činjenicu, da mala skupina promišljenih i zabrinutih građana može promijeniti svijet. Uistinu, dosad su ga jedino oni i mijenjali." - MARGARET MEAD ( američki antropolog )

http://h1n1.catsboard.com

Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum